Day of the Dead tattoos

Day of the Dead tattoos

av Alexa MacDermot

Día de los Muertos, eller Day of the Dead som det heter på engelska, inträffar den 1-2 november, som också är All Saint’s Day och All Soul’s Day i den katolska kyrkan. Familjer och vänner till avlinda människor samlas vid de dødas gravar för att tända ljus, äta de bortgångnas favoritmat och minnas anekdoter och historier om dem de älskat och förlorat.

Det är ett favorittema för människor som söker efter folkkonsttatueringar med mycket färg och distinkta mönster.  Utöver ett attraktivt yttre har Day of the Dead-tatueringar även sin personliga symbolism. Festivalen i Mexiko, där den firas ordentligt, har sina rötter i en aztekfestival som hyllade Mictecacihuatl, drottningen av dödsriket. Liknande festivaler kan hittas runtom i världen där människor visar sin respekt för de döda.

De populära dödsskallebilderna kan spåras tillbaka till tiden före de spanska erövrarna, när anfäders skallar bevarades som troféer och användes i ritualer för att symbolisera död och återfödsel. På senare år ingår det i festligheterna att bära dödsskallemasker och ge socker- och chokladskallar till vänner, alternativt erbjuda dem till de döda. Pan de muerto, en söt bulle som är dekorerad med benliknande bitar, är också skallformad.
Bilderna är inte bara kraftfulla och vackra, för många människor betyder de tur, ytterligare en anledning till att Day of the Dead-tatueringar kan vara så populära.

Gallery

Tato-Pedersen-The-Sailors-Grave-KBH-DK-1 Sylvia-Ji-BlackDomina Sylvia-Ji-_Red-Quechquemitls Sylvia-Ji-_Te-Adoro Peter-Lagergren-Tattoo-Shop-Malmo-SE.81 Sandy-Brudvik-Lets-Buzz-Bergen-NO Barthez-Forever-More-Tattoo-Parlour-Bulgaria. Barthez-Forever-More-Tattoo-Parlour-Bulgaria2 Eva-Schatz-Naked-Trust-Tattoo-Austria. MG_7952 Artist-Sanne-Left-Hand-Tattoo-Piteå-SE Nikko-Hurtado-Hesperia-USA